Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Pravidlo 3 minut při péči o dětskou pokožku

Důležitou součástí péče o pokožku dětí jsou již od nejútlejšího věku koupele. Platí však pro ně určitá pravidla. Znáte třeba pravidlo 3 minut a víte, o co vlastně jde? Zasvětíme vás do tajů tohoto pravidla.

Koupání novorozenců a miminek

Základem péče o dětskou pokožku jsou již od narození koupele. Není však třeba miminko koupat a umývat mu celé tělo každý den. Dětská pokožka je u novorozenců velmi citlivá a každodenní koupel ji může zatěžovat. Po narození dítěte jej proto stačí koupat 2x až 3x týdně. Koupel by měla celkově trvat maximálně 5 minut a teplota vody by u malých dětí měla být 37 C.

Péče o dětskou pokožku při přebalování

Při výměně plenek novorozencům a batolatům zadeček oplachujte několikrát denně. Omytí vodou je lepší než jednorázové ubrousky, které si nechte raději pouze na cesty. U malých dětí a předškoláků by neměla délka koupele přesáhnout 15 minut. Pokud dítě trápí atopický ekzém, koupel by měla být ještě kratší a trvat maximálně 10 minut. Mnohem lepší je v tomto případě dítě pouze sprchovat.

Dětská kosmetika

Dětská pokožka má oproti kůži dospělých až do 6 let věku výraznější sklony k vysoušení. Je proto důležité o ni správně pečovat. Snažte se dětem pokožku po koupeli pravidelně promašťovat a dodávat jí hloubkovou hydrataci vhodnými kosmetickými přípravky pro děti, aby byla zdravá a odolná. Pamatujte přitom na takzvané pravidlo 3 minut, které si nyní představíme.

Pravidlo 3 minut

Hydrataci pokožce přináší i samotná voda, která se do ní dostane během koupele. Ta však z kůže po koupání poměrně rychle vyprchává. Důležité je proto následně použít i dětský kosmetický přípravek na promazání. Pokud tedy dětskou pokožku do 3 minut po koupeli promažete, uzamknete tím vlhkost v kožních buňkách a kůže díky tomu zůstane mnohem déle a lépe hydratovaná.

Na co si dát pozor

Velmi důležité je pokožku před namazáním zbytečně nepřesušit. Kůže by měla po koupeli zůstat mírně vlhká, díky čemuž se kosmetický přípravek lépe vstřebá do pokožky. Dítě po koupeli ručníkem jen jemně osušte opakovaným přiložením ručníku na kůži a nevytírejte ji příliš do sucha. Tím navíc předejdete mechanickému podráždění kůže. Pravidlo 3 minut dodržujte hlavně u atopiků.

Pravidelné obnovování kožní bariéry

Pravidelným promašťováním se přirozeně posiluje kožní bariéra a odolnost pokožky. Kůže má lepší mechanickou bariéru proti drobným poraněním, jimiž se do ní mohou dostat virové infekce jako bradavice nebo molusky, tedy malé, tělové, světle růžové či nažloutlé puchýřky u předškolních dětí.

Péče o citlivou dětskou pokožku

O citlivou dětskou pokožku je důležité pečovat nedráždivými hydratačními a mycími prostředky. Naše Kompletní prémiová sada Onclé je přírodní, neobsahuje silikony, ropné složky, parabeny, škodlivá barviva ani další umělé či chemické látky a je ideálním pomocníkem při péči o dětskou pokožku.


 

Zpět do obchodu