Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Péče o pokožku po porodu

Hormonální výkyvy, těhotenská kila, obtížný porod, probděné noci i stres spojený s péčí o miminko naší kůži příliš neprospívá. Po porodu navíc může pokožka zcela změnit svůj typ a změnit se například z mastné na suchou. Přinášíme pár tipů, jak se s těmito změnami vyrovnat a pokožce vrátit krásu.

Hydratace pokožky

Hydratace kůže podpořená dostatečným pitným režimem vám usnadní práci s procesem, kterým budete po porodu dávat pokožku zase do pořádku. Vaše pokožka musí být hydratovaná i zevnitř. Pokud nemáte pocit žízně, zkuste si na stůl položit láhev s vodou a odměrkou, nastavit si připomínku na telefonu, anebo investovat do chytré lahve, která rovnou pohlídá přísun tekutin za vás.

Citlivost pokožky

Po porodu může být pokožka o něco citlivější než obvykle. Během čištění a exfoliace dejte důraz především na jemnost. Citlivá kůže ocení jemný mycí prostředek. Vyhněte se hrubému peelingu a tvrdé žínce. Místo toho dejte raději přednost enzymatickým produktům a kosmetice s kmenovými buňkami, přírodní kosmetice s kmenovými buňkami a speciální řadě Biorganic bez chemických látek. Speciální péči si zaslouží prsa a bradavky namáhané kojením i podrážděné intimní partie po porodu.

Přírodní produkty

Přírodní a organické produkty jsou mnohem lepší než prostředky obsahující chemikálie, které často spouští podráždění kůže či alergii. Vezměte si na pomoc sílu aloe vera, heřmánku i bambuckého másla. Tyto ingredience umí ulevit podrážděné pokožce. Využijte esenciální olejekmenové buňky a výživu v kosmetice, které zpevní vaši pokožku. V harmonickém složení naší kosmetiky najdete vzácné přírodní oleje jako je BIO šípkový, bavlníkový či jojobový olej i unikátní BIOLIN P, který podpoří přirozenou mikroflóru pokožky.

Zvláčnění kůže

Pravidelné mazání pokožky ji udrží dostatečně hydratovanou. Najděte si výživný hydratační přípravek s kyselinou hyaluronovou, ceramidy a přírodními oleji. Hydratace a výživa pomůže i s eliminací strií. Hormonální akné zmizí s podporou doplnění Zinku. Kůže je během těhotenství a po porodu náchylná i na pigmentové skvrny. Minerální filtry přírodních opalovacích krémů na pokožce vytváří ochrannou bariéru a sluneční paprsky pouze odráží. Nepropustí do kůže žádné chemické filtry. Mějte trpělivost a dopřejte kůži pozornost a péči. Udělejte si každý den trochu času na svou pleť a budete zase brzy ve své kůži. Dámská prémiová sada Onclé i Biorganic prémiová sada Onclé vám usnadní péči o vaši pokožku.

Zpět do obchodu