Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Nejčastějších chyby, které děláme v létě a ubližujeme tím své pleti

O pokožku těla i obličeje je nutné se starat pravidelně po celý rok, v letních měsících by však péče měla být trochu jiná a navíc ještě o něco důkladnější. Jaké nejčastější chyby dělají ženy ve své letní beauty rutině a co naší pokožce na těle i pleti v obličeji může radikálně ublížit? Podívejme se na to.

Ochrana před sluncem je klíčová

Nejčastější chybou při letní péče o pleť je opomíjení opalovacího krému s SPF. Ochrana kůže je zcela klíčová. UV záření totiž způsobuje rakovinu a projevují se díky němu známky předčasného stárnutí. Přípravky s SPF používejte denně, a to po celý rok. V létě a na jaře je to však nejdůležitější. Ochranné prostředky by se měly aplikovat každých 60 až 90 minut. Některé krémy a opalovací spreje s SPF se aplikují pod make-up a jiné naopak na make-up. Důležité je si tedy pečlivě nastudovat návod.

Krémy rozlišujte a vhodně používejte

Často se nevyplatí šetřit a používat jeden opalovací krém na celé tělo. Opalovací krémy, gely, oleje, mlhy a spreje na tělo by neměly být používány na obličej. Pokožka obličeje je citlivější na podráždění, proto jí dopřejte speciální produkty. Produkty na tělo často obsahují alkohol a pokožku obličeje zbytečně vysušují. Opalovací přípravky určené na obličej jsou vyrobené tak, aby vaši pleť nedráždily a nezpůsobovaly tvorbu akné. Investice do více kvalitních výrobků se jednoznačně vyplatí.

Líčidla s SPF podpořte dalšími produkty

Ačkoliv jsou líčidla s SPF skvělou moderní vychytávkou, nejsou dostatečnou ochranou před silnými a častými slunečními paprsky. Make-up s SPF je proto už jen pouhou třešničkou na dortu v ochraně před UV zářením. Použijte podkladový pleťový krém s UV faktorem nebo opalovací krém na obličej, na něj použijte přírodní make-up s SPF a zafixujte vše produktem s UV faktorem nanášeným na nalíčení. Nezapomínejte ani na používání lesků a balzámů na rty s dostatečným SPF.

Ranní exfoliaci nechte na večer

V létě může vaši pleť podráždit i nevhodné čištění a ranní peeling, který si raději nechte na večer, stejně jako nanášení AHA a BHA kyselin, retinolů či retinoidů. Pokud je kůže podrážděná od sluníčka, raději exfoliaci vynechejte. Vrstva odumřelých kožních buněk navíc přes den funguje jako ochrana před UV zářením. Pokožka po ranním peelingu je navíc citlivější a náchylnější ke spálení sluncem. Nepoužívejte žádné kosmetické produkty s prošlou dobou spotřeby. Nutné je dbát i na skladování. Trpí v autě i na přímém slunci, ale i ve vlhké koupelně.

Důležitá je hydratace a lehký make-up

Hydratace zabrání častým problémům s pletí. Pokud se vám v létě kůže zdá víc mastná, využijte hydratační krémy na vodní bázi. Zaměřte se na pravidelné používání naší řady dámské kosmetiky a produktů Onclé Biorganic s hloubkovou regenerací a hydratací podporující přirozenou mikroflóru pokožky. Zhoršení stavu pleti, větší pocení, ucpávání pórů a tvorbu akné v létě způsobují i těžké krycí make-upy a pudry. Raději vsaďte na BB krémy s lehkou texturou a naši kosmetiku s extrakty z rostlinných kmenových buněk, 3D kyselinou hyaluronovou, přírodními oleji a unikátním Biolinem P.

 

Pokud se však přeci jen stane, že se Vaše pleť na obličeji spálí, přinášíme vám návod, jak na sluncem spálený obličej.

Zpět do obchodu