Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Jak správně pečovat o intimní partie

I když je známo, že ani s koupáním a sprchováním se to nemá přehánět, rozhodně se vám nevyplatí zanedbávat hygienu intimních partií, kterým je třeba věnovat péči minimálně dvakrát denně. Správná intimní hygiena je zásadní. Pokud ji neděláte dost často nebo správně, zvyšujete si tím riziko vzniku infekčních onemocnění a dalších nepříjemností. Poradíme, na co si dávat pozor.

Pozor na WC prkénka veřejných toalet

Abyste udržely své intimní partie v bezpečí, je nutné dbát nejen na hygienu, ale zabránit riziku vystavování se infekci. Na veřejných WC, kde se osoby střídají, je rizikem i záchodové prkénko. Pokud musíte navštívit veřejné toalety, WC v zaměstnání či na návštěvě, otřete prkénko hygienickým ubrouskem nebo ho obložte jednorázovým papírovým sedátkem či toaletním papírem.

Jak často mýt intimní partie

Víte, jak vše dělat správně a místo klasického použít speciální intimní mýdlo? Intimní partie si zaslouží důkladnou očistu každý den, ideálně ráno, večer, vždy po stolici, před sexem i po sexu. Obzvlášť důležité je to během menstruace a šestinedělí, kdy by mělo být mytí častější.

Jak na správné intimní mytí

Bidet je ideální, ale u nás stále není nijak obvyklý. Pokud nemáte po ruce koupelnu a sprchu, lze použít alespoň vlhčené ubrousky určené pro intimní partie. Důležité je otírat partie správným směrem. Při mytí vždy postupujte směrem zepředu dozadu, tedy od vaginy ke konečníku, nikdy naopak. Zabráníte tak přenosu bakterií, které mohou způsobit infekci a vaginální výtok.

Proč použít intimní mýdlo

Zahoďte obyčejné mýdlo a na intimní partie si pořiďte speciální mýdlo s pH 3,8–4,5, tedy kyselejší, což je pro vaginu ideální. Obyčejná mýdla mají pH 5,5, jsou zásaditá, mohou narušit vaginální mikroflóru a způsobit svědění a pálení i zápach. Pokud nemáte speciální přípravek jako je mycí olej či emulze po ruce, vystačte si raději jen s čistou teplou vodou. Tyto přípravky působí jako prevence vaginálních infekcí a jsou vhodné pro každodenní použití.

Zpět do obchodu