Využijte DOPRAVU ZDARMA při objednávce nad 1290 Kč.

Jak na sluncem spálený obličej

Asi každý z nás už minimálně jednu zažil spálení kůže od sluníčka. A pokud utrpí i naše pleť v obličeji, je třeba po nepřipravenosti a podcenění situace, rychle jednat. Jsou totiž situace, kdy se nám spálená kůže, a to především ta na obličeji, vyloženě nehodí do krámu. Jak pečovat o spálenou pokožku, dopřát jí rychlou úlevu a spálenou pleť jemně zamaskovat v situacích, když je to nezbytně nutné?

Honem do stínu

Jakmile si uvědomíte, že jste na sluníčku strávili delší dobu, než by bylo zdrávo, jděte se ihned schovat do stínu. Pokožka vám po spálení totiž dá jasně najevo, že bolestně cítí každý další sluneční paprsek a začíná červenat. Navíc je vám často horko, nebo máte naopak zimnici.

Zkuste mléko a led

Pomáhá aplikace studené vody na popálená místa, která pomůže pokožku zklidnit, ještě mnohem víc si však pomůžete kyselinou mléčnou. Namočte žínku do misky s ledem a plnotučným mlékem, nechte ji nasáknout a jemně si ji přiložte na obličej alespoň na 15 minut. Kyselina mléčná pomáhá kůži zklidňovat, obsažené bílkoviny, kasein a syrovátka zase napomáhají postupnému přirozenému hojení pokožky.

Hydratujte opatrně

Sluncem poškozená pokožka potřebuje pořádnou hydrataci, ale zároveň potřebuje také volně dýchat. Proto jsou ideální krémy se základem tvořeným ze surovin, jako je sója nebo aloe vera. Je důležité vyhnout se hutnějším přípravkům, které obsahují třeba vazelínu nebo jiné látky, které v této chvíli ucpávají póry a zabraňují pleti dýchat. Pokud je zarudnutí pleti dlouhodobější, je vhodné 2x denně aplikovat krém s 1% koncentrací hydrocortisonu, který pokožku dokáže lokálně zklidnit. S otoky a bolestí vám pomohou léky s obsahem ibuprofenu, který má protizánětlivý účinek.

Jak na make-up

Pokud vás čeká důležitá akce a nutně potřebujete vyjít ven mezi lidi, zamaskování sluncem popálené tváře se jeví jako dobrá volba. Mějte však na paměti, že popálená pokožka potřebuje neustále dýchat, takže na make-up nepoužívejte těžké a značně krycí přípravky. Na skrytí začervenání použijte podkladovou bázi ve žlutých tónech, které zčervenání pleti opticky zmírní a následně můžete použít odlehčený minerální make-up v přirozeném barevném odstínu vaší pleti.

Zaměřte se na prevenci

Správně opečovávaná a hydratovaná kůže se jen tak nespálí. Zaměřte se na pravidelné používání naší řady dámské kosmetiky a kosmetických produktů Onclé Biorganic. Dámská kosmetika Onclé poskytuje řešení pro všechny nedokonalosti pokožky v každém věku. Díky unikátním biosložkám z extraktu z rostlinných kmenových buněk, 3D kyselině hyaluronové a vysokému podílu vzácných přírodních olejů se kůže do hloubky regeneruje a obnovuje. Jedinečný BIOLIN P podpoří přirozenou mikroflóru pokožky. Spojení síly přírody a vědy přináší výrobky vhodné i na citlivou pokožku.

Zpět do obchodu